"Med ambitionen att vara den föredragna leverantören av värdeskapande stållösningar till solenergibranschen måste vi kunna växa tillsammans med våra kunder. Denna investering är en tydlig indikation på att vi vidtar åtgärder för att uppfylla våra åtaganden", säger Carsten Damsgaard, försäljningschef.

 

Tillväxten inom solenergibranschen är obestridlig. "Sedan investeringsbeslutet har vår solenergisektor expanderat med 20 procent, och vi förväntar oss inte någon minskning av våra solenergiaktiviteter under de kommande åren."

 

Speciellt utformad för solenergisektorn

Anläggningen är lätt att använda, extremt flexibel och passar perfekt för de solprofiler som rullformningslinjen primärt är designad för att producera.

 

Produktionslinjen sträcker sig totalt 61 meter. Den inkluderar en matningslinje med dubbelspolavrullare, en 9-axlig rätare och helautomatisk bandsvetsning från det tyska företaget ARKU.

 

Från matningslinjen förs stålbandet till ett 100-tonn Andritz/Kaiser förstansningssystem som tillverkar hålmönstret i stålprofilen.

 

Därefter transporteras stålbandet till den avslutande profilomformningsprocessen. Rullformningslinjen, levererad av Dreistern, består av 28 flexibla valsstationer som monteras och förbereds vid en extern station i produktionen.

 

Profilerna kapas sedan med en kapmaskin, även den från Dreistern, innan de överförs till förpackningslinjen som designats av Ib Andresen Industri.

 

Den nya rullformningslinjen för tillverkning av stålprofiler för solenergibranschen kommer inte att stå stilla länge. Nästan från första dagen har linjen varit fullbokad.