• Schmitz Cargobull
    AG

    Schmitz Cargobull AG

Ett mångårigt samarbete ger fördelar när nya idéer ska realiseras utan att man ska kompromissa med kvaliteten

Schmitz Cargobull är en globalt ledande tillverkare av släp till lastbilar, vars mångåriga framgångar är präglade av flera innovationer. Bolaget står för de bästa släpen och den bästa servicen och strävar alltid efter förbättringar för sina kunder.

 

I ett gemensamt utvecklingsprojekt var utmaningen att designa och producera en visuellt elegant stötfångare av högsta kvalitet.

 

Lösningen

Lösningen är stötfångare i höghållfast stål som förutom rullformning genomgår tre ytbehandlingar samt applicering av Schmitz-logon innan vi levererar dem ”just-in-time” till Schmitz Cargobull. Stötfångarna monteras därefter på släpen i alla deras fabriker.

 

De tre ytbehandlingarna består av galvanisering, KTL-lackering och pulverlackering. Syftet med galvaniseringen är att skydda ytan och kanterna på det bearbetade stålet. KTL-lackeringen kompletterar med en tunn, svart behandling som stärker ytan ytterligare och med pulverlackeringen tillförs det sista skyddet och stötfångarnas vita färg.

 

Det resulterar i stötfångare med en kvalitet som garanterar lång hållbarhet. På andra fabrikat rostar ofta den här produkten efter ett par år.

 

Schmitz Cargobull och Ib Andresen Industri har arbetat tillsammans under snart 20 år med utvecklingsprojekt som utöver ovannämnda projekt även inkluderar många andra.

 

Samarbetet sker självklart på tyska.