”Vi är otroligt glada över samarbetet med Caljan. Det är ett företag i stark utveckling med stor tillväxt som följd och vi är stolta över att bidra till deras produkter och lösningar. Det visar med all tydlighet att vi har kompetens och installationer som tilltalar marknaden”, säger Thomas W. Nørholm, Sales Manager på Stålløsninger hos Ib Andresen Industri.

Hos Caljan är Frank Lindner-Lassen, Group Logistik, också nöjd med det utökade samarbetet: ”Strategiskt är avtalet viktigt för oss. Vi går från att bara ha en leverantör av våra profiler för Performer till att nu ha två. Ib Andresen Industri var det självklara valet, eftersom de redan levererar stålprofiler till vårt dotterbolag i Lettland, där våra Classic-teleskop produceras.”

Avtalet och det utökade samarbetet innebär att Ib Andresen Industri också ska producera stålprofiler till Caljans Performer-teleskop som tillverkas i Danmark och Lettland.

 

Nära samarbete

”Genom våra leveranser till Lettland har vi bevisat vårt värde. Det var en av förutsättningarna för att det nya avtalet skulle bli av. Kraven på de nya stålprofilerna, som vi bl.a. ska bocka, hör ihop med kraven för stålprofilerna till Lettland. Det innebar att vi under den inledande fasen arbetade mycket nära tillsammans”, berättar Thomas W. Nørholm.

Frank Lindner-Lassen tillägger: ”Vår kvalitetskoordinator Kent Jahns har utbildats i produktionen hos Ib Andresen Industri, vilket innebar att vi omedelbart kunde lösa de utmaningar som uppstod. Det var positivt.”

Från stålverk till leverans

Förutom kvalitetspaketet och själva bearbetningen av stålet (som inkluderar laserskärning, gängning och kantbockning) står Ib Andresen Industri också för materialinköp.

”Vår kunskap om stål gör oss lämpade att styra materialet genom hela resan från fabrik till leverans hos Caljan. Under hela förloppet ser vi till att dokumentation och kvalitet stämmer. Caljan behöver inte tänka på den delen. De kan fokusera på att montera Performer-produkterna”, avslutar Thomas W. Nørholm.