”Genom ett nära samarbete med EffiMat har vi varit med om att utveckla en ny låda till deras ClassicMat-koncept. Vår FoU-avdelning har bidragit med stort kunnande gällande val av stålkvaliteter och arbetet med att optimera låddesignen. Resultatet gör att vi nu har inlett ett samarbete om att leverera lådorna”, säger en nöjd Søren Eriksen, Sales Manager hos Ib Andresen Industri.

 

Så här säger Morten Eeg, Head of Supply Chain hos EffiMat Storage Technology om samarbetet: ”Ib Andresen Industri är en av våra största leverantörer. Det har de blivit bland annat för att de är flexibla och lösningsorienterade, vilket lådorna är ett uttryck för. Och så tar de ansvar för lådans hela värdekedja. Det gör att vi kan fokusera på vår produktion av ClassicMat.

 

En enklare låda

Målet med att omdesigna lådan har varit att göra den enklare, och det har i hög grad uppnåtts.

 

”Vi har förenklat och optimerat designen med fokus på design för manufacturing”, säger Arne Kryger, R&D Manager hos Ib Andresen Industri, och förklarar varför det också rent affärsmässigt är en bra idé:

 

”Förenklingen innebär att vi både tagit bort en svetsningsprocess och minimerat logistiken. Båda dessa saker förkortar produktionstiden betydligt.”

 

Dessa innovativa optimeringar har gjort att Ib Andresen Industri nu levererar lådorna till ClassicMat. Tidigare producerades dessa i Asien.

 

”Vår innovativa kapacitet är vårt existensberättigande på en marknad där konkurrensen är hård. Det är detta samarbete ett bevis för”, tillägger Søren Eriksen.

 

Framtidens produktion

Ib Andresen Industri ökar nu hastigheten för automatisering och digitalisering.

 

”Vi vill utveckla oss tillsammans med våra kunder, och det gör vi bland annat genom att investera i vår produktionslösning. Vi har till exempel en ny helautomatisk fiberlaser och kantpress med robothantering som passar lådproduktionen perfekt”, säger Søren Eriksen.

 

Han medger att samarbetet med företag i robotklustret på Fyn ställer högre krav på utvecklingen hos Ib Andresen Industri. ”Men det är bara positivt”, avslutar Søren Eriksen.

 

Detta ligger i linje med det som Ib Andresen Industri meddelade när man offentliggjorde sitt senaste årsbokslut. Här upplyste man om att man under de kommande åren kommer att investera ett tresiffrigt miljonbelopp i ökad kapacitet, automatisering och digitalisering.