Leverantören på danska Fyn levererar lösningar av stål och ska nu leverera en stor mängd bearbetat stål till MetNord JV (ett samriskföretag mellan Zübling och Hochtief), som är totalentreprenör för tunnelprojektet i Nordhavnen.

 

”Avtalet med MetNord visar återigen att vi är en eftertraktad samarbetspartner för bygg- och anläggningsbranschens stora entreprenörer och det är vi stolta över”, inleder Søren Eriksen, Sales Manager hos Ib Andresen Industri.

 

”Avtalet är resultatet av en dialog där vi tillsammans med kunden har diskuterat ändringar och förbättringsförslag av konstruktionen. Det tillsammans med ett kundanpassat upplägg där vi bl.a. hanterar projektledning, produktion och logistik gör oss attraktiva för MetNord.”

 

Jens Kjeldsen, projektledare hos MetNord JV, säger så här om samarbetet: ”Vi är mycket nöjda med samarbetet med Ib Andresen Industri. Vi blev faktiskt förvånade över att det fanns en leverantör som konkurrensmässigt kunde hantera ordern på dansk mark. Att stålet bearbetas hos Ib Andresen Industri är positivt för flexibiliteten och leveranssäkerheten som alternativ till utländska företag med längre leveranstider samt önskemål om större leveranser.”

 

Konstruktionsanpassning

Förutom flexibilitet och leveranssäkerhet nämner Jens Kjeldsen även dialogen kring konstruktionen av nödgångbron: ”Vi har en bra dialog. En dialog som började med att vi tittade på möjligheter till att optimera själva konstruktionen baserat på IAI:s produktionsapparat, vilket resulterade i konstruktionsändringar.”

Arne Kryger, R&D Manager hos Ib Andresen Industri, berättar om ändringarna:

”Vi har tillsammans lyckats minska antalet varunummer till nästan hälften och minskat antalet svetsningar på konstruktionen markant, vilket både gör produktionstiden kortare och monteringen på plats snabbare. Under själva förenklingsarbetet har vi också haft fokus på ’design for manufacturing’, så att delarna passar in i vårt produktionsupplägg.”

 

Allan Pedersen, projektledare hos Ib Andresen Industri, tillägger: ”Optimeringen skapar totalt sett mervärde för MetNord och gör att vi kan konkurrera med låglöneländer.”

”Därutöver har vi satt ihop ett engagerat team som kan projektet. Det gör att MetNord vet vem de pratar med varje dag och de behöver aldrig fundera över om den de pratar med kan projektet eller inte, för det gör de.”

 

Nödgångbroarna ska monteras i de två borrade tunnelrören, totalt ca 3 350 meter. Gångbroarna kommer främst att användas vid normalt underhållsarbete i tunnelbanan, men som namnet antyder även vid nödsituationer.

 

Alla ton bearbetat stål kommer främst att laserskäras, kantbockas, varmgalvaniseras och delmonteras. Leveranserna görs i monteringskit där alla delar ingår, så att kunden strax efter leverans kan påbörja monteringsarbetet på plats.