”Vi är stolta över att M.J. Eriksson har valt oss som sin föredragna leverantör av de bullerskydd och bullerskyddsstolpar som ska användas i samband med järnvägsuppgraderingen mellan Ringsted och Nykøbing Falster. Vi har tidigare samarbetat i ett mindre projekt i Køge. Det var ett mycket lyckosamt projekt där vi fick möjlighet att utnyttja och erbjuda våra kompetenser och vårt stora kunnande inom plåtbearbetning, logistik och trovärdighet vad gäller leveransförmågan”, berättar Key Account Manager Frank L. Larsen, Stålløsninger hos Ib Andresen Industri.

 

Entreprenadföretaget M.J. Eriksson tilldelades sommaren 2016 två markentreprenader på järnvägssträckan mellan Ringsted och Nykøbing Falster. På sträckan ska sammanlagt 28 bullerskydd på totalt 16 km sättas upp.

 

Så här säger Karsten Lind, projekt chef hos M.J. Eriksson om ordern: ”När vi väljer leverantör tittar vi på flera parametrar, bl.a. logistiksetup, kvalitet och erfarenhet från liknande projekt. Hos Ib Andresen Industri kunde vi bocka av alla tre parametrar. Dessutom är det självklart en fråga om pris och även här är Ib Andresen Industri konkurrenskraftiga.”

 

Järnvägssträckan är en del av Fehmarn Bält-projektet som är Danmarks största infrastrukturprojekt med en samlad budget på 62 miljarder danska kronor. För Ib Andresen Industri innebär ordern ett tvåsiffrigt miljonbelopp.

 

”En order som den här ramlar inte bara ner i knät på oss. Vi håller ett öga på bygg- och anläggningsbranschen och agerar på den kunskap vi får. För vi vill vara med på de stora projekten och det kräver att vi både är uppsökande och ihärdiga”, berättar Frank L. Larsen.

 

Know-how och kompetens

”Det är ett stort projekt där vi bidrar med vår expertis och kompetens inom plåtbearbetning och profilvalsning. Det kombinerar vi med styrning av underleverantörer och logistik, så att M.J. Eriksson får alla monteringsdelar levererade på plats på avtalad tid”, berättar Søren Krog, Sales Engineer hos Ib Andresen Industri. 

 

Bullerskydden är ca 3 meter höga och varierar i längd. Skydden består av pålar, pelare och skärmar samt monteringsdelar. Skärmplåtarna varierar från ca 2,5 till 5 meter i längd. Det kommer på vissa ställen att vara glas i skärmarna istället för stål.

 

Leveranserna sker under kommande fyra år. Den första leveransen gjordes i slutet av mars/början av april 2018 och projektet förväntas avslutas sommaren 2021. Då kommer Ib Andresen Industri att ha levererat ca 7 000 ton bearbetat stål, vilket räcker till 16 km bullerskydd.